FOTO: Na Pohorju sneži, ponekod sneg tudi do nižin

Danes bo sprva oblačno s padavinami, ki bodo popoldne slabele in ponekod ponehale. Meja sneženja bo na severu sprva na nadmorski višini okoli 800 metrov, sredi dneva se lahko ob močnejših padavinah spusti do nižin. Popoldanske temperature bodo od 0 do 7, na Primorskem do 12 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V noči na soboto se bodo spet pričele pojavljati padavine. Po nižinah bo večinoma deževalo. Na severu Slovenije bo meja sneženja na nadmorski višini okoli 600 metrov, občasno pa lahko tudi nižje. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 3, na Primorskem od 8 do 11 stopinj Celzija. V soboto bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo pogostejše v zahodni polovici Slovenije.

Na severu Slovenije bo sprva tudi po nižinah lahko snežilo, čez dan pa se bo meja sneženja pričela dvigovati. Na Primorskem in deloma na Notranjskem bo pihal veter južnih smeri. Popoldanske temperature bodo od 1 do 8, na Primorskem od 11 do stopinj Celzija.

Obeti

V nedeljo bo spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami. Ob močnejših padavinah lahko sneži do nižin. V ponedeljek kaže na suho vreme. V notranjosti bo zjutraj in dopoldne precej nizke oblačnosti. Popoldne se bo delno razjasnilo.

Oddaj komentar