FOTO: Na FERI gostili Izo in Sama Logina

Predavanja Ize in Sama Logina FOTO: Bogdan Dugonik

V petek, 1. februarja, je v organizaciji Alumni kluba Fakultete za elektrotehniko,
računalništvo in informatiko (FERI) Univerze v Mariboru, na fakulteti potekalo vabljeno
predavanje Ize in Sama Logina, z naslovom “Študij, osebno poslanstvo in uspeh”. Zakonca Login sta v dobri uri predavanja predstavila svoje izkušnje, nasvete in spomine iz časa študija ter začetka njune poslovne poti.

Tema predavanja, ki je naletelo na zelo dober odziv med študenti, diplomanti in
zaposlenimi, je bil študij računalništva in uporaba pridobljenih znanj formalne izobrazbe v
poslu. Zakonca Login sta še posebej poudarila vrednost razmišljanja, ki jima ga je dal študij računalništva, in pomembnost dobre ekipe ter ekipnega duha, osebnega poslanstva in postavljanja dobrih ciljev – vsi skupaj po njunem mnenju igrajo bistveno vlogo pri osebnem in poslovnem uspehu.

Pred predavanjem sta se v družbi dekana, Boruta Žalika, in članov vodstva fakultete
z veseljem sprehodila po fakulteti in spoznala raziskovalno delo ter nekatere projekte, s katerimi se na fakulteti ukvarjajo. “Zakoncema Login sem hvaležen za obisk Fakultete za
elektrotehniko, računalništvo in informatiko ter za njune vzpodbudne besede našim
diplomantom in zaposlenim, predvsem pa bodočim študentkam in študentom, ki se odločajo za svojo študijsko pot. Pokazala sta, da je na podlagi znanj, pridobljenih med študijem, mogoče premikati meje tudi v globalnem svetu. Pohvalila sta naše študijske programe in predstavljeno raziskovalno delo ter zaznala našo željo po odličnosti,” je ob koncu uspešnega dogodka povedal dekan FERI.

Iza Login
FOTO: Bogdan Dugonik

Po besedah Loginovih, je bil to eden izmed zelo redkih dogodkov v Sloveniji, na katerih je
poleg Ize govoril tudi Samo, ki je sicer magistriral na FERI, kar je, po besedah predsednika
Alumni kluba UM FERI, doc. dr. Miloša Bekovića, za fakulteto še posebej velika čast. “Iza in Samo Login sta ambasadorja študija tehnike in podjetništva. Dokazala sta, da za velike
zgodbe na področju novih tehnologij ne potrebuješ nujno prestižnih univerz ter silicijeve
doline, ampak zadostuje domače znanje in slovensko okolje. Predstavila sta nam svojo pot
od njunih začetkov, preko Outfit7 pa vse do današnjega poslanstva. Vesel sem, da sta se
odzvala našemu vabilu in nesebično delila njune bogate izkušnje z nami,” je dejal Beković.

Vesela, da je bil udeležencem dogodek všeč, sta bila tudi gosta. “Iskreno se zahvaljujeva doc. dr. Bekoviću, ki naju je povabil na srečanje. Zahvaljujeva se tudi dekanu, prof. dr. Žaliku, ter ostalim profesorjem, ki so nama predstavili kurikulume študijskih programov in visoko tehnološke projekte, za katere z gotovostjo lahko rečeva, da segajo v bok projektom prestižnih in uglednih univerz po svetu. Srečanje je bilo zelo prijetno, pozitivno pa sva bila presenečena nad kopico vprašanj po zaključenem predavanju. Vesela bova če bo vsaj kak delček zgodbe najinih izkušenj pomagal udeležencem dogodka pri doseganju njihovih ciljev,” sta misli strnila zakonca Login.

Oddaj komentar