FOTO: Na Cafovi danes Festival ulične hrane

V Cafovi ulici v Mariboru danes do 20. ure poteka Festival ulične hrane, pripravljene izključno z lokalno pridelanimi sestavinami. Dogodek je del projekta Ubrana zemljina za hrano, ki ga kot vodilni partner vodi Mestna občina Maribor, skupaj z Inštitut Wcycle Maribor. Pri projektu pa sodeluje tudi Višja šola za gostinstvo in turizem, njeni študenti so namreč pripravili jedi, ki dišijo po domačem.

Tako je s prve obiskane stojnice dišalo po pravem pohorskem piskru in rižoti iz pire. Mladi kuharici, sicer študentki Višje šole za gostinstvo in turizem (VŠGT) sta pripravili stare jedi na sodoben način.

Na drugi stojnici pa je Rok, prav tako študent VŠGT, pripravljal domače, štajerske hotdoge. Zaupal nam je tudi recept:

V okviru festivala so izvedli še okroglo mizo, na kateri so podžupanja Mestne občine Maribor Alenka Iskra, županja Občine Kungota Tasmara Šnofl, župan Svete Trojice David Klobasa, evropski poslanec Franc Bogovič in predsednik Sekcije za gostinstvo in turizem v Obrtni zbornici Slovenije Blaž Cvar spregovorili o Sloveniji – Evropski gastronomski regiji 2021 – degustaciji lokalnih okusov. Izmenjali so si poglede na aktualne razmere na področju samooskrbe in lokalne oskrbe s hrano, razmišljali o tem, kaj narediti, da v naši prehrani več lokalnega, ter s katerimi ovirami se pri tem srečujemo.

Fotogalerija:

Oddaj komentar