FOTO: Mariborski zdravstveni dom bogatejši za nove prostore okulistike

Otvoritev okulistične ambulante ZD Adolfa Drolca Maribor

Danes so v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor predstavili nov prostore okulistične ambulante. Gre za nekdanje prostore fizioterapije, ki so jih prenovili in danes tudi uradno predali namenu. Gre za 3 specialistične ambulante, združene pod eno streho.

Medtem ko so okulistične ambulante mariborskega zdravstvenega doma bile razkropljene na večih lokacijah, so jim v pritličju zdravstvenega doma (vhod iz Sodne ulice), uredili prostore, kjer bodo delovale 3 specialistične ambulante pod eno streho.

Veseli me, da smo stare prostore preuredili in jim namenili okulističnim ambulantam. Investicija je vredna 500.000 evrov. Od tega je bilo 250 tisočakov samih gradbenih in investicijskih del, 250 tisoč evrov pa gre za nabavo opreme v ambulantah,” je pojasnil direktor mariborskega zdravstvenega doma, Jernej Završnik in dodal, da s takšno ureditvijo optimizirajo delo zdravnikov in medicinskih sester.

Sprejem pacientov v okulistični ambulanti
Sprejem pacientov v okulistični ambulanti

Ob tem so uspeli urediti tudi posebno dvigalo za invalide in jim tako omogočili dostop v stavbo s Sodne ulice. Invalidne osebe lahko to dvigalo uporabljajo samostojno.

Dvigalo za invalide
Dvigalo za invalide

Zaradi najsodobnejših aparatur, ki jih nova okulistična ambulanta premore, se lahko v mariborskem zdravstvenem domu tako izvede vsa diagnostika. Tako da lahko govorimo o najsodobnejši okulistični ambulanti izven okvirjev bolnišnice v tem območju Slovenije.

Kot pa je povedal Miran Becner, predstojnik organizacijske enote medicine dela, prometa in športa v ZD dr. Adolfa Drolca Maribora, kader v okulističnih ambulantah ostaja enak. “V teh prostorih imajo tri ambulante skupno pripravljalnico, pri tem da gre za organizacijsko optimizacijo, saj se pacientov ne bo pustilo čakati na hodniku, temveč bodo pred obravnavo pri zdravniku, že v pripravljalnici deležni oskrbe,” je pojasnil.

Ker še čakajo nekatere aparature, bodo s 1. julijem začeli prostore opremljati, prve paciente pa naj bi prav tako sprejeli v mesecu juliju.

Otvoritev okulistične ambulante ZD Adolfa Drolca Maribor

Vodstvo mariborskega zdravstvenega doma sicer že strmi k novim ciljem, da bi v okulistični ambulanti v kratkem uspeli tudi vzpostaviti pregledovanje diabetične retinopatije.

Več fotografij v fotogaleriji:

Oddaj komentar