FOTO: Maribor ZZrolano mesto že sedemnajstič

V Mariboru je danes potekala športno rekreativna prireditev ZZrolano mesto. Zdrava zabava ZZrolano mesto prirerajo že sedemnajsto leto.

Zrolano mesto je edinstven dogodek, kjer se obiskovalci pridružijo paradi rolanja, kotalkanja, in drugih koles (ter koleščk). Ta je letos potekala po spremenjeni trasi, štart je bil na ploščadi pri Ljudskem vrtu, trasa pa se je nadaljevala po mestu do Glavnega trga, čez Glavni most, mimo Europarka do Mercator centra na Pobrežju, kjer je sledil postanek, potem pa nazaj po Dvoetažnem mostu do Ljudskega vrta. Organizator dogodka je Univerzitetno športno društvo Maribor. Dogodek poteka v okviru Evropskega tedna mobilnosti, med drugimi pa je pokrovitelj tudi Olimpijski festival evropske mladine, ki se bo prihodnje leto odvijal v Mariboru. Dogodka so se udeležile večinoma družine na rolerjih, kolesih ter skirojih, pridružilo pa se je tudi kar nekaj mladih, ki so se dogodka udeležili s prijatelji.

V Sloveniji in naokoli ni podobnega dogodka, ta je unikaten za Maribor. O njegovi priljubljenosti med ljudmi pa priča tudi dejstvo, da se odvija že sedemnajstič.

Oddaj komentar