FOTO: Kmalu novost – kolesarska počivališča na Dravski kolesarski poti »Drava Bike«

Kmalu se nam na Dravski kolesarski poti obeta novost, postavitev vsaj 4 novih počivališč, ki jih financira Direkcija RS za infrastrukturo v sklopu izgradnje kolesarske poti Ruše – Limbuš. Tri bodo postavljena v Rušah, eno v Mariboru. Poleg počivališč bo postavljen tudi novi števec.

Zatem bodo v sklopu projekta Naša Drava sledila postavitev počivališč še na ostalih lokacijah.

Grafična podoba Dravske kolesarske poti v Sloveniji in na Hrvaškem bazira na logotipu »DravaBike«. Na podlagi tega smo razvili tudi nov koncept počivališč za kolesarje, ki na ključnih mestih izpostavlja ta logotip. Smernice za opremo in postavitev jim tako omogočajo, da sledijo zastavljenemu konceptu.

Užitek v naravi

Koncept počivališča je, da je namenjen relaksaciji, počitku in uživanju v naravi. To je tudi namen nove kolesarske poti. S kombinacijo lesa oz. desk smo želeli prikazati povezavo s splavarjenjem in splavi, ki so bili na Dravi v preteklosti glavni prepoznavni element, sporočajo na spletni strani Drava Bike.

Nova počivališča so zasnovana iz več elementov, ki omogočajo prilagajanje postavitve in opremljenosti počivališča glede na lokacijo, potrebe in prostor, ki je na voljo. Lahko so pokrita ali brez strehe.

Nadgradili avstrijski koncept

Tudi s počivališči »DravaBike« sledijo avstrijskemu konceptu počivališč, ki smo ga nekoliko nadgradili in mu dodali slovenski pečat z logotipom DravaBike. Elementi omogočajo, da se lahko počivališče prilagaja potrebam posamezne lokacije in se vizualno vklapljajo tako v naravno kot bolj urbano okolje.

Smernice za opremo in postavitev počivališč na Dravski kolesarski poti so bile izdelane na RRA Koroška, v letu 2018. V projektni skupini sta sodelovala Uroš Rozman in Aleš Rupret.

Nekaj primerov Izgleda in vizualizacije posameznih elementov, pa v spodnji galeriji.

Oddaj komentar