FOTO: Janša že prejel cepivo

Potem ko je Evropska agencija za zdravila ugotovila, da je cepivo podjetja AstraZeneca varno in učinkovito, v Sloveniji danes nadaljujejo s cepljenjem z njim. Med drugim so se cepili predsednik republike Borut Pahor, premier Janez Janša, predsednik DZ Igor Zorčič in predsednik DS Alojz Kovšca.


V Sloveniji so cepljenje z omenjenim cepivom začasno prekinili pred tremi dnevi, in sicer potem, ko so cepljenje z njim ustavili v nekaterih drugih državah. Pri nekaterih osebah, ki so bile cepljene, naj bi se namreč pojavili krvni strdki.

“Želim prispevati k temu, da je epidemije čimprej konec”

Predsednik republike je na družabnih omrežjih zapisal: “26. decembra 2020 je v Slovenijo prišla prva pošiljka cepiva. Za novoletno željo sem si izbral le eno: da bi državni praznik junija praznovali skupaj in povsod po naši domovini in da bi bili priče koncu te epidemije in vrnitvi v normalno življenje. Imamo cepivo, ki je glavni faktor te spremembe. Danes sem se cepil, ker želim prispevati k temu, da je epidemije čimprej konec. Zaupam znanosti in strokovnjakom, ki nas pozivajo, naj se cepimo.”

Predsednik republike: “26. decembra 2020 je v Slovenijo prišla prva pošiljka cepiva. Za novoletno željo sem si izbral le…

Objavil/a Borut Pahor dne Petek, 19. marec 2021

Oddaj komentar