FOTO in VIDEO: Matija Hojnik postal vitez krvodajalstva

Danes je v prostorih Centra za transfuzijsko medicino UKC Maribor, Matija Hojnik že 100. daroval kri. Krvodajalec je postal pred 35 leti in vse do danes vsaj štirikrat na leto daruje kri in tako pomaga drugim. 

Hojnik se je velikokrat odzval tudi na klic Centra za transfuzijsko medicino, ko so zaloge krvi te krvne skupine (AB+) pošle. Sam pravi, da bo z darovanjem krvi nadaljeval dokler mu bo služilo zdravje in da mu bodo rekli, da več ne sme.

Kljub temu, da zaloge krvi v mariborskem centru za transfuzijsko medicino zadostujejo za potrebe, pa si želijo več krvodajalcev, saj krvi ni nikoli preveč oziroma dovolj, razlaga Bojana Bizjak, predstojnica Centra za transfuzijsko medicino UKC Maribor.

Krvodajalstvo v Sloveniji je razvito, vendar kljub temu 95 odstotkov ljudi še vedno ne daruje krvi in so tukaj še rezerve, razlaga Metod Dolinšek, sekretar Rdečega križa OE Maribor.

Današnjemu stokratniku so ob tem izročili še simbolično darilo in zahvalo za nesebično darovanje in njegovo humanitarnost.

Oddaj komentar