FOTO in VIDEO: Lekarne Maribor slavnostno obeležile 60-letnico delovanja

60 let Lekarne Maribor: strokovna vodja Lekarn Maribor Matejka Kumperščak Duh in direktor Albin Turk

Lekarne Maribor so sinoči v dvorani SNG Maribor slavnostno obeležile 60-letnico delovanja. Ob tej priložnosti so pripravili svečano prireditev, ki jo je vodil igralec in glasbenik JUre Ivanušič, vodstvo lekarn pa je izpostavilo razvoj in dosežke te ustanove.

Direktor zavoda Lekarne Maribor Albin Turk je izpostavil, da so v razvoju zavoda vedno skrbeli, da so bili na višjem nivoju pri skrbi za svoje uporabnike: “Mi smo bili vedno top. Vedno smo poskrbeli za svoje uporabnike.” Ob tem pa tudi, da imajo vse več enot lekarn, rastejo pa tudi po prometu in po obisku v lekarn. Danes imajo že 20 enot po Mariboru in okoliških občinah. Razširili pa so tudi seznam ustanoviteljev iz prvotnih šestih občin na sedanjih 11 občin ustanoviteljic. Dejal je še, da se bodo pridružili v kratkem še dve.

Strokovna vodja zavoda Matejka Kumperščak Duh je izpostavila, da je še vedno osnovno poslanstvo Lekarn Maribor oskrba prebivalstva z zdravili ter nasveti za pravilno in varno uporabo zdravil: Imajo pa tudi izdelke za ohranjanje zdravja, prehranska dopolnila, kozmetične izdelke, medicinske pripomočke. Dejala je, da so ponosni na to, ne da samo izdajajo zdravila, ampak da tudi svetujejo in na dodatne storitve, ki krepijo zdravje. Sicer pa so ob 60. obletnici ustanovitve Lekarn Maribor izdali tudi zbornik, ki so ga uredile štiri sodelavke. V njem sta zapisana zgodovina in razvoj lekarništva vse od začetka. Izpostavljene so Lekarne Maribor, ki so predstavljene tudi takšne, kot so danes, z vsemi njihovimi enotami in zaposlenimi.

V SNG Maribor so sinoči pripravili slovesnost, ki jo je vodil Jure Ivanušič, ki je popestril dogajanje tudi s pevskimi in humornimi vložki, na odru pa je bil med drugim tudi direktor Zdravstvenega doma Adolfa Drolca Maribor, ki je direktorju Lekarn Maribor predal darilo, umetniško sliko, na kateri sta upodobljena zdravnik in farmacevt, ki delujeta z roko v roki za zdravje ljudi. Na slovesnost pa je prišlo veliko uglednih gostov in predstavnikov občin ustanoviteljic.Pred Kazinsko dvorano SNG Maribor pa so sočasno pripravili tudi priložnostno razstavo.

60 let Lekarne Maribor: strokovna vodja Lekarn Maribor Matejka Kumperščak Duh in direktor Albin Turk sta sprejemala goste
60 let Lekarn Maribor: voditelj prireditve Jure Ivanušič
Jernej Zavrnik je predal sliko Albinu Turku.
60 let Lekarn Maribor: priložnosta razstava
60 let Lekarn Maribor: priložnosta razstava
60 let Lekarn Maribor: zbornik

Oddaj komentar