FOTO in VIDEO: Intervencija med uradnim prevzemom helikopterja

Prva intervencija s helikopterjem za nujno medicinsko pomoč.

Danes smo na mariborskem letališču spremljali uradno predajo helikopterja za nujno medicinko pomoč (NMP). Med nagovorom predstojnika Oddelka za NMP v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor Štefana Mallyja, pa je mimo novinarjev in gostov pritekla ekipa reševalcev!

helikopter, nmp, mb

Sprva smo mislili, da gre za vajo, simulacijo ali prikaz “akcije” zaradi prisotnosti medijev (s kamerami in fotoaparati), potem pa smo izvedeli, da je šlo za resno intervencijo. “Ekipa NMP je bila aktivirana za intervencijo v Krškem“, je povedal Mally. V danem trenutku (še) ni mogel pojasniti za kakšno vrsto prevoza gre, smo pa na SPINu preverili zapis o reševanju obolelih in helikopterskih prevozih med bolnišnicami.

Vir: http://spin.sos112.si/spin2/javno/
Vir: http://spin.sos112.si/spin2/javno/

Predstavniki za javnost na Ministrstvu za zdravje pa so pojasnili, da je “ekipa nemudoma odletela po bolnico s poslabšanjem kronične bolezni“.
VIDEO prvega uradnega vzleta si lahko pogledate na TEJ POVEZAVI.

Prvi uradni vzlet helikopterja za nujno medicinsko pomoč na Letališču Edvarda Rusjana Maribor, pa so si na lastne oči ogledali tudi gostje, med njimi ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc, državni sekretar na Ministrstvu za notranje zadeve Andrej Špenga in generalni direktor Policije Marjan Fank .

uradni prevzem helikopterja

Oddaj komentar