FOTO: Doživljajsko igrišče iz Maribora se je predstavilo v Pragi

Zavod Igrišče Maribor je predstavil Doživljajsko igrišče Maribor na konferenci o doživljajskih igriščih v Pragi na Češkem.

“Povabljeni smo bili na konferenco o doživljajskih igriščih,” so zapisali in dodali, da zaradi tega, da bi tam predstavili zgodbo o Malem betnavskem gozdu, v katerem je Doživljajsko igrišče Maribor. “V Pragi in na sploh na Češkem še namreč nimajo doživljajskih igrišč, pa bi jih radi imeli! Svoja igrišča oz. začetke so predstavljali tudi Poljaki – Rezerwat Dzikich Dzieci, Madžari in Nemci – www.netzwerkspielkultur.de,” so razložili.

Zavod Igrišče v Pragi predstavlja Doživljajsko igrišče Maribor, ki stoji v Malem Betnavskem gozdu. Vir: Facebook, Zavod Igrišče

“Pomemben del predstavitve in velik aplavz je dobila mamica, po rodu Čehinja, ki že leta živi v Mariboru in z otrokoma redno obiskuje naše igrišče. Rojakom je povedala, kako zelo pomembna so takšne vrste igrišča in otrokom v Pragi zaželela bogate priložnosti otroštva, kot jih imamo pri nas v Malem betnavskem gozdu,” so zaključili.

Oddaj komentar