FOTO: Dobrodelni Mariborčani nahranili lačne

Rok Černic, Beba Ščap ter študentje, člani Kluba mariborskih študentov (KMŠ), so se danes v Lidlu podali v nakup hrane. Dostavili so jo Centru za socialno delo Maribor, oni pa v roke ljudi, ki jih tare vsakodnevna stiska.


Rok Černic, naj prostovoljec in mlad Mariborčan, ki ga plemeniti dobrodelnost, je v prejšnjem mesecu z dražbami dresov znanih športnikov zbral kar 2.880 evrov. Pri projektu je Roku pomagala tudi znana Mariborčanka Beba Ščap ter člani KMŠ-ja. Danes so tako skupaj izpeljali prvo polovico projekta, nakupovanje hrane, namenjene Centru za socialno delo. Na voljo so imeli 1.740 evrov, od tega 1.440 evrov od zbranega denarja ter 300 evrov, ki jih je prispeval Lidl Slovenija. Napolnili so več kot 15 vozičkov, med dobrinami so bile testenine, moka, kava, kakav, konzervirana hrana, toaletni papir ter higienski pripomočki. Nakup so s pomočjo podjetja ALBO.LS, takoj po koncu nakupovanja dostavili Centru za socialno delo, ta pa je nemudoma dostavil to ljudem, ki nujno potrebujejo pomoč.

Rok nam je danes zaupal, da je z mislimi že pri novi, še večji dražbi kot je bila ta. Slednjo lahko pričakujemo že letos jeseni, trajala pa bo najverjetneje do konca leta.

Oddaj komentar