FOTO: Dobra novica, MOM je pridobila sofinanciranje za izgradnjo ZP Magdalena

Mestna občina Maribor je pridobila sofinanciranje za izgradnjo Zdravstvene postaje Magdalena.  Skupna vrednost pridobljenih sofinancerskih sredstev iz državnega proračuna je 2.928.643,20 evrov. Skupna vrednost investicije znaša 9,5 milijona evrov. Javno naročilo za izvedbo gradbenih del bo objavljeno v prihodnjih dneh, so sporočili iz Mestne občine Maribor.

Ministrstvo za zdravje RS je sklep o sofinanciranju investicijskega projekta izdalo ob upoštevanju pogoja, da se projekt uvrsti v Načrt razvojnih programov za obdobje 2022 – 2025.

Z izgradnjo Zdravstvene postaje Magdalena v velikosti dobrih 3.400 m2 bodo zagotovljeni lokacijsko enoviti in funkcionalno – tehnološko ustreznejši pogoji tako za delo zaposlenih kot tudi za obravnavo pacientov.

V ZP Magdalena se bodo izvajale storitve splošnega zdravstvenega varstva, otroškega zdravstvenega varstva, varstva žensk in laboratorija, ki sodijo pod okrilje osnovnega zdravstvenega varstva ter specialistične ambulante.

V pritličje objekta bo umeščena lekarna, v kletnih prostorih pa bo obiskovalcem na voljo 30 parkirnih mest. V primeru naravnih nesreč bo v objektu možno prilagoditi programe.


MO Maribor bo z gradbenimi deli začela jeseni 2022.

Oddaj komentar