FOTO: Dijaki v Hiši Denk doživeli izkušnjo, ki je ne bodo pozabili

Na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Maribor (SŠGT Maribor) se zavedajo, kako pomembne so praktične izkušnje, ki jih dijaki pridobijo v času šolanja, predvsem za poklice v gostinstvu.

Zato nenehno iščejo nove, inovativne načine opravljanja obvezne prakse – takšne, ki so drugačni in dijakom ponudijo edinstveno izkušnjo. »Ponosni smo, da nas je gostil priznani slovenski chef, ki se lahko pohvali z Michelinovo zvezdico, dijaki so bili zelo vznemirjeni, ko smo jim povedali, da bodo kuhali in stregli v Hiši Denk,« je povedal ravnatelj šole Dušan Erjavec.

FOTO: Mediaspeed

Bodoči kuharji so s chefom Gregorjem Vračkom pripravili 3-hodni meni, ki so ga gostom postregli njihovi kolegi, bodoči natakarji. »Takšne izkušnje zagotovo ne pozabiš, tega dneva sem se zelo veselil, a imel sem tudi veliko treme,« je povedal Lan Verko, dijak SŠGT Maribor, ki je lani s svojim bratom dvojčkom zmagal v oddaji Mali chef.

FOTO: Mediaspeed

Dijaki so tokrat prvič kuhali v tako prestižni restavraciji, a po prepričanju chefa Gregorja Vračka, ne zadnjič. »Pokazati jim želim, da kuhanje ni poklic, je poslanstvo. Vesel sem, da imamo mlade perspektivne generacije bodočih novih vrhunskih chefov, s katerimi z veseljem delim svoje znanje. Tudi to je del mojega poslanstva,« je prepričan Gregor Vračko.

Oddaj komentar