FOTO: Današnje jutro se je zdanilo na Pohorju

Več kot 3 tisoč ljudi se je danes že navsezgodaj zjutraj odpravilo na Pohorje gledat sončni vzhod. Nekaj minut po 5. uri so na vrhu Pohorja z Vladom Kreslinom pričakali sončni vzhod s čudovitim razgledom na mesto. Nasmejani obrazi pohodnikov so bili pokazatelj tega, da je dogodek uspel in znova povezal Mariborčane in Mariborčank, pa tudi tiste, ki so prišli od daleč gledat najlepši sončni vzhod daleč naokoli. 

Današnji sončni vzhod se je izkazal za odličen začetek poletja. Dogodek “Po sončni vzhod na Pohorje” je letos potekal že tretje leto. V Društvu Top, ki organizira ta množični pohod na Pohorje, so tudi letos bili dobrodelni, izkupiček, ki so ga danes zbrali, pa bodo namenili Društvu UP-ornik.

Denar se je zbiral za dva mlada perspektivna športnika – sedemletno ritmično gimnastičarko Lizo in 16 – letnega karateista Matija. Že v začetku maja jima je Hervis v okviru projekta podaril dva bona v vrednosti 200 evrov. Skupaj z dražbo fotografij sončnih vzhodov (4. junij 20191) in srečelovom (na dan dogodka) pa so zbrali še nekaj več kot 1000 evrov.

Program se je z nastopom Kristalnega orkestra Zavoda Šola Luči pričel že ob 4.30 uri. Po umirjenih zvokih Kristalnega orkestra Zavoda Šola luči pa je ob 5. uri na oder stopil vrhunski slovenski glasbenik Vlado Kreslin in postregel z verjetno najbolj primerno pesmijo tistega trenutka, “Nekega jutra, ko se zdani.”