FOTO: Bine Volčič v Mariboru s premiero

Bine Volčič, chef.

Prvič sredi nakupovalnega središča in prvič po novem receptu je nastala “zelenjavna vrtnica” Bineta Volčiča. Jed iz zelenjavne kreme, pene mladega kozjega sira, karamelizirane rdeče pese, prahu rdeče pese in riževega čipsa z mlado čebulico na vrhu. Obiskovalci Europarka so bili navdušeni nad prikazom.

Premierna zelenjavna vrtnica Bineta Volčiča.
Premierna zelenjavna vrtnica Bineta Volčiča.

Tako »zelenjavna vrtnica,« ki jo je Bine Volčič premierno pripravil v Europarku, kot sam kuharski postopek, sta bili popestritev za obiskovalce nakupovalnega središča Maribora. Bine jih je navdušil tudi z nasveti, kako v kuhinji poskrbeti za čim manj ali celo nič odpada. “Olupke katerekoli zelenjave lahko posušimo in zmeljemo. Ta prah lahko uporabljamo kot začimbo ali pa ga dodamo soli in dobimo npr. zeliščno sol. Osebno sem tako naredil tudi korenčkovo sol, ki jo namesto navadne dodam korenčkovi juhi. Če zmešamo več takšnih zelenjavnjih prahov s soljo in dodamo malo olja, pa si lahko naredimo tudi domačo vegeto“, je razlagal, med tem ko je mojstrsko oblikoval precej kompleksen krožnik. Pravi, da ga bo uporabil v restavraciji. Da bi mojstrovino lahko doma pripravili tudi obiskovalci, je z njimi delil svoj novi recept.

Oddaj komentar