Flying Bulls se po premoru vračajo v Maribor, prihaja letalo poznano kot Harley Davidson na nebu

Flying Bulls

Slovenski letalski portal poroča, da se letos po enoletnem prisilnem premoru, ko zaradi epidemije koronavirusa lani niso uspeli izpeljati treninga pri nas, se ”Leteči Biki” vračajo letos. Na Letališču Edvarda Rusjana Maribor in v njegovi neposredni bližini bodo leteli predvidoma med 26. in 31. majem.

Portal sierra5.net še poroča, da prihajajo v Maribor predvidoma z devetimi letali in tremi helikopterji. Med letali bi naj bili tudi dve novosti, ki jih do sedaj v Mariboru še ni bilo. Kot so zapisali je prva novost letalo Boeing PT-17 Stearman, z veličastno dvokrilno konstrukcijo in močnim 9-valjnim dvovrstnim radialnim motorjem. Med letalskimi poznavalci je to letalo poimenovano tudi kot Harley Davidson na nebu.

Prihaja tudi njihovo najnovejše letalo

Druga novost je pa najnovejša pridobitev letalske flote “Letečih bikov”, gre za letalo Mustang P51-D. Gre za letalo s posebno zgodovino, njegov prejšnji lastnik pa je bil žal že pokojna letalska legenda Bob Hoover.

Sicer pa se Flying Bulls v Maribor na treninge vračajo že vrsto let. Dnevi, ki jih bodo prebili na drugem največjem mednarodnem letališču v Sloveniji so namenjeni praktični pripravi formacij za nastope skupine tekom poletja na prireditvah po vsej Evropi, ki bi se naj letos ponovno odvile.

Oddaj komentar