Flisar v Arosi do četrtfinala

Slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar je po uspešnem ponedeljkovem nastopu v kvalifikacijah tekme svetovnega pokala v krosu v švicarski Arosi, ko je zasedel peto mesto, na današnji tekmi obstal v četrtfinalu. Flisar je uspešno nastopil v osmini finala, v četrtfinalu pa je bil zadnji, četrti v svoji skupini in tako že končal nastop.

filip-flisar-med-skokom-2

V velikem finalu je zmagal domačin Romain Detraz pred Kanadčanom Bradyjem Lemanom na drugem ter Francozom Jeanom Fredericom Chapuisom.

Na drugi postaji svetovnega pokala v smučarskem krosu je danes potekala tretja tekma. Nočni spektakel pod žarometi je postregel z napetimi boji na skrajšani progi.

Flisar je v osmini finala nastopil v tretji skupini. Za razliko od startov v Val Thorensu se je tokrat na progo pognal izjemno in si z odličnim reakcijskim časom hitro nabral udobno, ne pa tudi povsem varno prednost pred tekmeci. Na koncu je namreč trepetal za uvrstitev v četrtfinale, saj sta ga na ciljni črti močno ogrozila Victor Oehling Norberg in Igor Omelin. Švedu ga je celo uspelo prehiteti, Francozu pa ne.

V četrtfinalu je bila zgodba nekoliko drugačna. Vsem je uspel podobno hiter štart. Flisar se je v “loteriji” znašel na tretjem mestu, a kmalu padel na četrtega. V negativnem zavoju, ki je odločil marsikateri dvoboj in je bil za Mariborčanazadnja rešilna bilka, se mu ni uspelo prebiti naprej. Iz izjemno močne skupine sta napredovala Victor Oehling Norberg in Švicar Alex Fiva.

“Z današnjim nastopom nisem zadovoljen. Zadovoljne sem s smučanjem, ker smučam dosti bolje, kot sem kadarkoli doslej. Smučam podzavestno in ne razmišljam o vsakem skoku. Delam še napake, nisem še stoodstotno pripravljen in grem samemu sebi na živce, ker vem, da smučam bolje kot vsi ostali. Kljub temu gre na bolje, slej ko prej se mi bo odprlo, potem pa ropotamo,” je imel po nastopu mešane občutke Filip Flisar.

Tekma v Arosi je štela tudi za poseben seštevek šestih tekem decembrske vsealpske turneje na štirih prizoriščih, Val Thorensu, Arosi, Montafonu in Innichenu, ki ima izjemno zgoščen spored. Naslednja preizkušnja, v avstrijskem Montafonu, bo na sporedu 17. decembra, kvalifikacije pa že dan prej.

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar