Finci omogočili učenje mariborskim zobozdravnikom

Slika je simbolična

Na finski Medicinski fakulteti Oulu so se odločili mariborskim kolegom podariti 51 simulatorjev za pouk dentalne medicine. Tako so Finci z darilom pomagali pri udejanjanju možnosti za uvedbo študija stomatologije v Mariboru. Novice so veseli tako na mariborski Medicinski fakulteti kot v Zdravstvenem domu Adolfa Drolca.

Simulatorji
Simulatorji prispeli v Maribor.

Na podiplomski študij je vpisanih na mariborski Medicinski fakulteti že devet naših stomatologov, ki bi lahko po končanem študiju sodelovali pri teoretičnem in praktičnem pouku dentalne medicine v našem mestu“, pravi direktor ZD dr. Adolfa Drolca Jernej Završnik. Želi si, da bi skladno z odločitvijo Medicinske fakultete že v bližnji prihodnosti na tej fakulteti “zaživel” program študija dentalne medicine, “da bi lahko vpisali prve študente“. Med cilji, ki jim sledijo na področju podiplomskega izobraževanja, pa je tudi izpolnitev pogojev za ustanovitev klinike za stomatologijo.

finska mf maribor
Simulatorji na poti v laboratorij.

Bodoči zobozdravniki bodo vadili v laboratorijih
Kot je ob prevzemu finskega darila poudaril dekan mariborske medicinske fakultete Ivan Krajnc, s predstavniki fakultete Oulu že dlje časa gojijo prijateljska in strokovna srečanja. Tokrat se je to nadgradilo s predajo simulatorjev. “To donacijo smo z veseljem sprejeli. Simulatorje bomo uporabljali v našem laboratoriju, Magdalenski trg 5, za podiplomski pouk zdravnikov dentalne medicine, ki bodo to možnost v Mariboru gotovo s pridom izkoristili“, je pojasnil Krajnc. Začetek študija dentalne medicine v Mariboru pa načrtujejo v sodelovanju z Medicinsko fakulteto Univerze v Ljubljani, kjer ta študij razpisujejo že desetletja.

Oddaj komentar