FOTO: Finale 12. Otroške varnostne olimpijade

Danes se je 20 ekip četrtošolcev iz osemnajstih osnovnih šol iz območja Policijske uprave Maribor in ena iz sosednje Hrvaške, ki so bili najboljši v šestih predtekmovanjih, v Športni dvorani Lukna pomerilo v finalu 12. Otroške varnostne olimpijade.

Tekmovalce so pred pričetkom tekmovanja pozdravili Tadej Mežnar iz Športnih objektov Maribor, Zdravko Luketič, podžupan Mestne občine Maribor in Rafael Viltužnik, pomočnik direktorja Policijske uprave Maribor.

Viltužnik je Saši Mikiču, predsedniku Zveze prijateljev mladine Maribor, slovesno izročil bon za 1.385 evrov, ki so jih zbrali na 6. Štengijadi, s katerimi bomo pomagali omogočiti letovanje na morju tistim otrokom, ki si tega sicer ne bi mogli privoščiti. Vseh 200 tekmovalcev so najprej ogreli iz Plesnega kluba Lara. V odmoru pa so svoje delo in opremo predstavile službe, ki skrbijo za našo varnost. Po štirih igrah in trdem boju, smo dočakali zmagovalce 12. Otroške varnostne olimpijade:

1.   OŠ Ljudski vrt Ptuj – podružnica Grajena,
2.   OŠ Slave Klavore Maribor,
3.   OŠ Videm – podružnica Sela.

Vse ekipe so prejele pokale. Podelili so jih Tadej Mežnar, Zdravko Luketič, Simon Velički, namestnik generalnega direktorja Policije, Rafael Viltužnik, Branko Viher, vodja Sektorja uniformirane policije Policijske uprave Maribor. Predstavili so se tudi vrhunski športniki Rok Dragšič, Tim Gajser, Martin Bau, Urška Žolnir in Maja Mihalinec, nato pa so zaplesali z Športnim društvom M-fit.

Oddaj komentar