Filip Kovačević nova okrepitev OK Merkur Maribor

Filip Kovačević. Vir: OK Merkur Maribor

Filip Kovačević je nova okrepitev na mestu sprejemalca v Odbojkarskem klubu Merkur Maribor.

Kovačević prihaja iz srbskega prvaka OK Vojvodina Novi Sad

25-letni in 200 cm visoki srbski odbojkar je nazadnje igral za srbskega prvaka OK Vojvodina Novi Sad. Odbojkarsko pot je pričel v manjšem klubu v Smederevu, bolj konkretne odbojkarske korake je naredil v OK Mladi Radnik v Požarevcu, kjer je preživel pet let. S tem klubom se je uvrstil tudi v finale pokalnega tekmovanja. Kasneje je zaigral za OK Vojvodino Novi Sad, kjer je v dveh sezonah usvojil dva naslova državnih prvakov, en pokalni naslov, dva super pokala Srbije, klub se je uvrstil v skupinski del lige prvakov. Filip je igral tudi za mladinsko reprezentanco Srbije, je na širšem spisku A-reprezentance.

Kovačević: Dodaten izziv in motivacijo pa mi predstavlja ponovno igranje v Ligi prvakov

Filip Kovačević, sprejemalec OK Merkur Maribor, je ob prestopu povedal: “Za prestop v OK Merkur Maribor sem se odločil z razlogom, saj je mariborski klub eden izmed najboljših klubov v Sloveniji, kar je dokazal z osvojenim državnim naslovom, ko je v finalu premagal ACH iz Ljubljane. Prav tako ima klub odličnega trenerja, všeč mi je njegova energija na tekmah, dodaten izziv in motivacijo pa mi predstavlja ponovno igranje v Ligi prvakov. Trenerja Škorca poznam iz prijateljske tekme iz Požarevca, ko sem igral še za Mladi Radnik. Spoznal sem tudi korektorja Ikhbayrija, ko je igral za Niš, gre za odličnega igralca, ki je že v Srbiji pokazal svoje kvalitete, a v Mariboru jih je več kot upravičil. Lansko sezono sem spremljal rezultate Merkur Maribora, končnice za prvaka sem tudi gledal, državni naslov za mariborsko ekipo je veliki uspeh in čestitke vsem. Sem mnenja, da se bom hitro vklopil v ekipo, tako že komaj čakam, da se preselim v Maribor.”

Škorc: Takšen profil igralca smo si želeli v ekipi

Sebastijan Škorc, trener OK Merkur Maribor, pa je povedal ob sprejemu novega igralca: “S prihodom Filipa Kovačevića v Merkur Maribor smo dobili sprejemalca, ki smo ga v klubu želeli že pred tremi leti. Filip je dva metra visok sprejemalec in je zadnja tri leta igral za Vojvodino Novi Sad, s katero je usvajal lovorike in igral ligo prvakov tako, da ima Filip izkušnje z igranjem v ligi prvakov, kjer bomo nastopili prvič. Je velik delavec in pozitivec in takšen profil igralca smo si želeli v ekipi, skupne poti si že vsi zelo veselimo.”

Oddaj komentar