Festival Lent letos tudi na ulicah Maribora

Ivan Bolfek na cilju prve etape

V okviru Festivala Lent 2018 pričenjajo z novim koncertnim dogajanjem, ki so mu nadeli ime Pozor! Muzika na cesti! Del festivalskega glasbenega utripa bodo torej ponesli na mestne ulice in trge.

Pomembna in velika posebnost, sta oba dnevna termina, ko bo zarohnelo na uličnih tlakovcih in asfaltu. Glasbeniki bodo svoje kitarske ojačevalce prvič vključili že ob 11. uri dopoldan, ob 17. uri pa bomo pričenjali s popoldanskimi koncerti. Dogodki se bodo sicer odvijali na treh različnih prizoriščih, in sicer na Gosposki in Poštni ulici ter na Grajskem trgu v Mariboru.
Pričakujejo pozitiven odziv na glasbo, ki jo bodo v živo izvajali različni izvajalci, ob sicer nenavadnih terminih, in verjamejo, da bo prinesla nadvse kvalitetno poživitev običajnega vrveža po mestnih ulicah in trgih.

Pozivajo glasbenike in glasbene skupine, da se prijavijo za ulične koncertne nastope v okviru Festivala Lent, ki bo potekal med 22. junijem in 30. junijem.

Glasbene zvrsti: jazz, rock, folk, etno, live elektronika, klasična glasba, pihalne godbe …
Prijava naj vsebuje:
• ime glasbenika oz. skupine
• število in imena članov zasedbe
• fotografije glasbenika oz. skupine
• nekaj glasbenih posnetkov v obliki mp3 ali povezav do glasbe (Bandcamp, Myspace …)
• želeni termin izvedbe koncerta
• tehnični rider

Vsi nastopajoči bodo za svoj nastop prejeli tudi manjše denarno nadomestilo. Prav tako pa bodo lahko »s klobukom« zbirali prostovoljne prispevke občinstva in mimoidočih.

Prijave lahko pošljete na naslov: muzikanacesti@festival-lent.si

Oddaj komentar