FERI odprl poti novim sodelovanjem z gospodarstvom

Na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru so včeraj pripravili srečanje programskih svetov študijskih programov in dan odprtih laboratorijev.

Na dogodku so predstavili raziskovalne izzive, aktivnosti in rezultate svojega dela ter se s predstavniki gospodarstva, ki so se odzvali njihovemu vabilu, pogovorili o možnostih za sodelovanje pri razvoju študijskih programov in v okviru raziskovalnih projektov.

FOTO: Hristina Trajkoska

Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru (UM FERI) je prepoznavna raziskovalna in izobraževalna ustanova z dolgoletno tradicijo in eno izmed njenih glavnih poslanstev je izobraževanje inženirjev z izjemnim razponom znanj. Na fakulteti že vrsto let opažajo, da povpraševanje po profilih, ki jih izobražujejo, raste. Prav zato so se odločili, da še bolj aktivno pristopijo k vzpostavljanju vezi s predstavniki gospodarstva.

»Elektrotehnika, računalništvo, informatika, telekomunikacije, medijske komunikacije in mehatronika so izjemno privlačni, kakovostni in razvojno naravnani študijski programi, ki se zelo pogosto znajdejo v razpisih za prosta delovna mesta. Prav zato želimo tistim, ki cenijo dobre kadre, dati dodatno priložnost, da predstavijo svoj pogled in specifične potrebe pri bodočih sodelavcih,« je po sejah programskih svetov študijskih programov povedal dekan UM FERI, prof. dr. Gorazd Štumberger in dodal, da je skupni cilj kakovostna izvedba pedagoškega procesa ter zagotavljanje vseh potrebnih kompetenc diplomantov za uspešen prehod v delovno okolje.

Vzporedno s sejami programskih svetov študijskih programov so na FERI odprli tudi vrata laboratorijev, ki so namenjeni tako pedagoškemu delu s študenti kot raziskovalnemu delu.

FOTO: Hristina Trajkoska

S tem so želeli gospodarstvenikom in drugim gostom predstaviti raziskovalne izzive, aktivnosti in rezultate raziskovalnega dela, ki jih je FERI nanizal v zadnjem času: »Takšni obiski v prostorih, kjer nastajajo nove tehnološke rešitve, so vedno priložnost, da se bolje spoznamo in morda najdemo nove priložnosti za sodelovanje,« dodajajo na FERI, kjer je včeraj vrata odprlo 16 laboratorijev.

Oddaj komentar