FANTASTIČNO: Ilka Štuhec zmagala na smuku v Cortini d’Ampezzo!

VIR: Instagram

Cortina d’Ampezzo je danes gostila še drugi smuk za ženske v dveh dneh. Po izjemni vožnji na nekoliko skrajšani progi je zmagala slovenska smučarka Ilka Štuhec, ki je bila že na petkovem smuku odlična druga, medtem ko je v petek zaostala le za Italijanko Sofio Goggia, je danes vse tekmice pustila za sabo.

Najboljša smukačica zadnjih let Sofia Goggia je na sobotni tekmi po padcu odstopila. Kot kaže, jo je odnesla brez poškodb, saj se je pripeljala sama v ciljno areno. Ob padcu se ji je sprožila tudi varnostna blazina.

Druga v smukaškem seštevku

Slovenski šampionki se je najbolj približala Norvežanka Kajsa Vickhoff Lie, ki je presenetila s startno številko 30 in za drugo mesto za Štuhčevo zaostala 26 stotink sekunde. Tretje mesto je osvojila Italijanka Elena Curtoni

Mariborčanka Ilka Štuhec je tudi trenutno druga v skupnem seštevku smuka. Je pa 19. december 2018 sicer je datum, ko je Ilka Štuhec nazadnje zmagala na smuku v svetovnem pokalu, kot kaže bomo po današnji tekmi lahko ta datum spremenili na 21. januar 2023. Leta 2019 je sicer še zabeležila zmago, a ne v svetovnem pokalu, temveč je postala svetovna prvakinja.

Oddaj komentar