Epidemiološke razmere pri nas se slabšajo, vlada bo v nedeljo odločala kako naprej

Vladna govornica Maja Bratuša

Na današnji novinarski konferenci Vlade RS o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 so sodelovali minister za zdravje Janez Poklukar, mag. Tjaša Žohar Čretnik, direktorica Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano, Deana Potza iz zdravstvenega inšpektorata in namestnik generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak.

Vladna govornica je najprej sporočila aktualne številke okuženih pri nas. Na včerajšnji dan je bilo ob 6432 PCR testih potrjenih 1164 novih okužb. (18,1%). 501 covid pacinet v bolnišnicah danes, včeraj en manj. Včeraj zabeležili 4 smrti covid pacientov. 14 dnevna incidenca v Sloveniji presega 500, trenutno je skoraj 545. 7 dnevna incidenca pa je v tem trenutku skoraj 294 in se slabša.

Razmere v državi se slabšajo

Odločitve Vlade RS po včerajšnji seji vlade so se seznanili s trenutnim epidemiološkimi razmerami. Ugotovili so, da se še vedno nahajamo v oranžni fazi da se razmere slabšajo. Najslabše v treh obalno – kraška, goriška, koroška so rdeče. Najboljše pa je v posavski regiji, ki je po podatkih v rumeni fazi. Vlada bo v nedeljo dokončno odločala kako naprej. Pahorju pa predlagajo sestanek še pred tem.

Oddaj komentar