Elektro Maribor z novima nadzornikoma

Elektro Maribor

Delničarji Elektra Maribor so na današnji seji skupščine družbe odpoklicali tri člane nadzornega sveta. Na njihovo mesto so za štiriletno mandatno obdobje s pričetkom 1. septembra imenovali Jožeta Hebarja in Draga Štefeta, Tomaža Orešiča pa so ponovno imenovali.

Kot so po današnji seji sporočili iz Elektra Maribor, je skupščina tudi sprejela dopolnitve in spremembe statuta delniške družbe, ki se med drugim nanašajo na dopolnitev dejavnosti družbe, uskladitev statuta z zakonom o gospodarskih družbah in natančnejšo opredelitev pravil izvedbe elektronske skupščine.

Na današnji seji skupščine je bilo zastopanega 83,59 odstotka osnovnega kapitala družbe.

Menjavo nadzornikov je predlagala država oziroma Slovenski državni holding (SDH), ki je lastnik nekaj manj kot 80-odstotnega deleža družbe. Odpoklicali so Alojza Kovšeta, Jožeta Golobiča in Tomaža Orešiča, s tem da so prva dva nadomestili z Jožetom Hebarjem in Dragom Štefetom, Orešiča pa so imenovali ponovno.

Elektro Maribor je v letu 2020 posloval uspešno

Mali delničarji so po poročanju časnika Večer glasovali proti. Potem ko so v začetku julija namesto predlaganega ponovnega imenovanja Davida Klariča na njegovo mesto imenovali Sama Iršiča, je SDH praktično zamenjal vse predstavnike kapitala v nadzornem svetu, še piše časnik.

Elektro Maribor, ki ga vodi Boris Sovič, je v letu 2020 posloval uspešno in dosegel čisti dobiček v višini 10,5 milijona evrov. Konec leta 2020 je imela družba 755 zaposlenih in 221.067 uporabnikov omrežja. Za naložbe je lani namenila 31,6 milijona evrov.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar