Dvojno zaračunavanje? V šolah test velja en teden, a z njim ne bo mogoče v gostilno, kino ali na kulturno prireditev

FOTO: Pixabay.com

Minister za zdravje je pojasnil, da bo v izobraževanju, domovih starejših in drugih poklicnih kategorijah, za katere se zahteva pogoj PCT, veljavnost hitrega testa en teden.

Sicer je to pojasnil s tem, da se ker gre tu za presejanje znotraj stalnih mehurčkov. Še naprej pa bo za tiste osebe, ki niso prebolevniki in cepljeni, ostala le 48-urna veljavnosti hitrih antigenskih testov za obisk kulturnih prireditev, gostinskih lokalov in prestop meje.

Drugačna tveganja? 

Minister je to pojasnil s tem, da gre v takih situacijah namreč za mešanje ljudi iz različnih mehurčkov in so tveganja drugačna, je razložil.

Torej če primer postavimo v prakso, se bo morala vzgojiteljica, recimo da, v ponedeljek redno testirati za opravljanje službe in bo delo lahko mirno opravljala ves teden: Če pa bo želela v sredo v kavarno ali v soboto na kulturno prireditev, pa bo za obe situaciji potrebovala nov negativni hitri test, ki v Mariboru osebo stane 10 evrov, v Ljubljani 12 evrov. Gre za dvojno zaračunavanje in služenje na račun državljanov?

Oddaj komentar