Dve Slovenki v Mariboru do uspeha kariere

Ilka Štuhec; FOTO: Facebook profil Ilka Štuhec

Ana Bucik s sedmim in Ilka Štuhec z desetim mestom sta na današnjem slalomu za Zlato lisico v Mariboru pod Pohorjem vpisali svoja rezultata kariere. Tako v današnjem slalomu kot v skupnem seštevku 53. Zlate lisice pa je zmagala Američanka Mikaela Shiffrin.

Ana Bucik se je po osebnem uspehu na slalomu še enkrat zahvalila vsem navijačem, ki so jo spodbujali. To je doživela kot odlično popotnico za tekmo v Flachauu, ki jo čaka čez dva dni: “Danes je bilo neizmerno slišati te navijače ob progi, to me je res poneslo dol po hribu, iskrena hvala. V takem vzdušju tekmovati je nekaj posebnega, nekaj drugačnega in res lepo./em>”

ilka-stuhec

Za Ilko Štuhec pa je bil današnji uspeh dodatno poseben, kajti z odličnim nastopom se je dokazala pred domačim občinstvom, na “totem hribu”: “Vsekakor je bilo že vzdušje samo res noro, tako včeraj, kot tudi danes, moji nastopi tudi, ne sicer idealni, a vseeno v redu. Kot sem rekla že v Val d’Iseru, ko leti, leti. Te dobre vožnje, ti dobri rezultati mi dajejo še večjo samozavest in upam, da bo tako tudi naprej.

Mickaela Shiffrin na novinarski konferenci po 53. Zlati lisici.
Mickaela Shiffrin na novinarski konferenci po 53. Zlati lisici.

Shiffrinova pa je kot ameriška slalomska kraljica in nosilka četrtega mesta na veleslalomu osvojila tudi pohorsko kombinacijo. “Vedno mi je bilo v veliko zadovoljstvo dirkati tukaj v Mariboru. Letos je bilo vse še toliko lažje, z mrzlimi temperaturami je bila podlaga na obeh tekmah zelo dobra. Imela sem še nekaj rezerv v svojem smučanju, ampak na koncu sem bila z razpletom zadovoljna,” je dejala Shiffrinova.

Oddaj komentar