Društvo Upornik že skoraj pet let vsak teden pomaga številnim gospodinjstvom

V težkih situacijah je še kako pomembno, da ljudje stopimo skupaj in si pomagamo. Društvo Upornik tako že skoraj pet let vsak teden pomaga številnim gospodinjstvom. Samo v lanskem letu so zbrali 213.50 evrov denarne pomoč in zabeležili več kot 2250 obiskov.

Skupno skrbijo za več kot tisoč uporabnikov

Upornik, ki ga sestavlja ekipa 14 prostovoljcev, trenutno skrbi za več kot tisoč uporabnikov. Lani so opravili več kot 3000 ur prostovoljnega dela. Primarno se posvečajo starejšim socialno ogroženim, a pomoči ne odrečejo niti ostalim, ki jo zares potrebujejo.

Marko Podgornik, član Upornika, na je dejal, da je pomemben vsak evro. Tedensko oskrbijo okoli 50 gospodinjstev in porabijo več tisoč evrov. Sredstva za pomoč zbirajo na več načinov, tudi preko prodaje Upornikove dobrodelne kolekcije.

V kolikor želite pomagati tudi vi, lahko to storite na več načinov. Trenutno poteka tudi akcija zbiranja bakrenčkov, ki jih lahko oddate osebno v upornikovi pisarni v Mariboru in na Ptuju, jih pošljete po pošti ali nakažete na TRR. Vse informacije najdete na Upornikovi spletni strani up-ornik.si

Oddaj komentar