DOLGO PRIČAKOVANA NOVICA: Odpirajo se diskoteke, za gostince pa nič več omejen obratovalni čas

Državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Simon Zajc je danes na vladni novinarski konferenci povedal, da se ukrepi rahljajo tudi na področju gostinstva.

Glede na to, da se epidemiološke razmere v državi umirjajo smo na današnji seji vlade prejeli odlok, vezan na naše ministrstvo, ki z veljavnostjo 21. junija do vključno 27. junija letos. Na območju celotne Slovenije tako sproščamo vse dejavnosti ponujanja in prodajanja storitev potrošnikom, razen določenih izjem z dodatnimi pogoji. Pogoj obveznega testiranja zaposlenih še vedno velja pri opravljanju storitev higienske nege, npr. frizerjih, kozmetičarjih, itd. ter pri obratovanju igralnih storitev, pri nastanitvah, nočnih lokalih, diskotekah.

Kot izjema s pogojem PCT za potrošnike se tako dodajajo nočni klubi in diskoteke

“Obratovalni čas gostinskih lokalov ni več omejen, omeji se le obratovanje nočnih klubov in diskotek na čas od 5. do 24. ure. Kot izjema s pogojem PCT za potrošnike se tako dodajajo nočni klubi in diskoteke. Igralni saloni lahko uporabljajo 75 % vseh razpoložljivih mest,” je navedel Zajc. Najbolj razveseljiva novica, ki so jo danes sprejeli je gotovo to, da se ponovno odpirajo tudi diskoteke in nočni lokali. Omejen čas do polnoči je po priporočilu stroke, a verjamejo da bodo kmalu dobili soglasje za kakšen daljši delovni čas, če in ko bo več ljudi precepljenih.

Oddaj komentar