Dobrota srca seže preko meja. Soki podaril 11-letniku bas kitaro s pomočjo Dancev in Belgijcev

Ob epidemiji bolezni covid-19, zaradi katere so države zaprle svoje meje, je za pozitivno zgodbo poskrbel glasbenik Marko Soršak Soki, ki je preko svojega Projekta 20 za 20 poskrbel, da je 11-letni deček dobil bas kitaro in ojačevalec. Na pomoč so mu priskočili glasbeni kolegi iz Belgije in Danske.

Deček je s pomočjo projekta Botrstvo, ki teče preko ZPM, in sredstev za nadarjene otroke začel obiskovati glasbeni pouk na Sokijevi šoli, kjer se otroci učijo bobnanja ter igranja kitare in bas kitare. Fant, ki sicer hodi na Osnovno šolo borcev za severno mejo Maribor, pa se po novem ne bo učil igranja na bas kitaro zgolj v šoli, ampak bo imel bas kitaro tudi doma. V soboto mu je namreč Soki ob prisotnosti ravnateljice in razredničarke, učiteljice glasbe in šolske socialne delavke predal bas kitaro. Preko skypa pa je bil virtualno z njimi tudi basist Marjan Priveršek-Boserup, ki sicer živi na Danskem. Ta se je povezal z belgijskim prijateljem, lastnikom BassFreaks. Dečku sta podarila bas kitaro in še šest dodatnih spletnih ur poučevanja kitare – te bo izvedel Priveršek-Boserup. Da pa se bo fantovo igranje slišalo, mu je danska zasedba Sore podarila še ojačevalec.

Dobrota je tako segla preko meja in našla dobrotnike v kar treh evropskih državah. Glasbeniki so poskrbeli, da se dečkova nadarjenost in potencial ne bosta izgubili, ampak so mu dali možnost učenja pa tudi osrednje sredstvo – bas kitaro.

Oddaj komentar