Dobrodelna dražba starin in umetnin v sklopu kulturno glasbenega večera

FOTO: Cantare - music group

Lions klub Maribor Piramida bo v četrtek, 25. 5. 2023, ob 18. uri v Vinoteki restavracije Rožmarin Hospitality Group v Mariboru pripravil tradicionalno dražbo starin in umetnin.

Ta dobrodelna prireditev bo letos še večja, boljša in odmevnejša kot doslej. Z letošnjo dražbo želijo preseči lanski uspeh, ko so zbrali 10.000 € za društvo Junaki 3. nadstropja.

Izkupiček pa bo tokrat namenjen za Dobrodelni sklad LC Maribor Piramida za pomoč šolarjem in dijakom iz katerega zagotavlja:
– štipendije za nadarjene dijake oziroma dijakinje srednješolskega izobraževanja, ki se izobražujejo v srednjih šolah Mestne občine Maribor,
– sredstva za sofinanciranje programov v naprej izbranih osnovnih šolah kot pomoč
učencem izbranih osnovnih šol iz finančno šibkejših družin, prevozov nadarjenih učencev na predstavitve raziskovalnih nalog ali mednarodnih tekmovanj v tujini, šol v naravi,
pevskih taborov itd.

Poleg same dražbe umetnin, starin in drugih zanimivih, predvsem pa unikatnih dražbenih predmetov, bodo pripravili tudi kulturno glasbeni večer v družbi violinista Saše Olenjuka in skupine Fajrund, vokalne skupine Cantare – music group idr.

Prav v tem času, od 25. maja dalje, pa bodo pri lionistih Piramide na obisku tudi člani pobratenega Lions kluba iz nemškega Maruburga.

Udeležbo lahko potrdite TUKAJ.

Oddaj komentar