Dobra novica: V mariborskem domu starostnikov od danes ponovno možni obiski

FOTO: Pixabay.com

Dom starejših občanov Tezno je od danes pripravil prostor za možnost obiska svojcev. Obisk je drugačen kot v predkoronskih časi, pa vendar lahko svojci obiščejo svoje domače, pa čeprav le čez šipo.

Iz Doma starejših občanov Tezno so sporočili razveseljivo novico za stanovalce doma, kot tudi za svojce. Pod določenimi pogoji so namreč od danes ponovno možni obiski.

“Za vse svojce naših stanovalcev, ki so preboleli okužbo, iz Prisojne in Livadne ulice, smo pripravili prostor za obiske. V kavarni za obiskovalce in za stanovalce v jedilnici. Žal so obiski mogoči le “na daljavo”, skozi šipo. Ampak: pripravili smo telefon in se boste lahko pogovarjali in si pomahali. Malo bliže pa bo, kot čez balkon, pa še na toplem boste. Obiske na takšen način bomo omogočili tudi stanovalcem iz belih con, torej stanovalcem, ki okužbe še niso preboleli. Ko bodo deli hiše – posamezne stanovanjske enote, označeni za belo cono (čakamo brise v tem tednu). Razumemo, da si želite objemov, ampak žal vam tega še ne smemo in ne moremo omogočiti. Dvodnevne izkušnje s temi obiski so grenko sladke: eni svojci so veseli, drugi nadvse razočarani. In malo žalostni smo tudi mi, ki »med tnalom in nakovalom« skušamo ustreči vsem,” je lepo vest sporočila direktorica Jasna Cajnko.

Vse obiske je potrebno dogovoriti

Direktorica je v daljšem zapisu sporočila še, da stanovalce iz Ul.begonij lahko obiščejo svojci le tako, da jim pomahajo skozi šipo njihovega zimskega vrta. Tam namreč možnosti, da obiske namestijo na toplo, žal nimajo: “Vse obiske dogovarjajte z gospo Franjo Jakob (tel.051/365-001). O drugih, dodatnih vrstah obiskov, ter o možnostih in pogojih takšnih obiskov intenzivno razmišljamo. Možnosti skušamo uskladiti s strokovnjaki infektološke in epidemiološke stroke. Predpogoj za takšne stike pa je, da morajo biti predvsem varni.”

Celotno sporočilo direktorice Doma stajreših občanov Tezno, si lahko preberete v spodnji objavi.

 

1.12.2020 – PRVI OBISKI ?

V Domu smo po opravljenih odvzemih brisov v zadnjih dneh potrdili še 3 pozitivne okužbe s…

Objavil/a Dom starejših občanov Tezno dne Torek, 01. december 2020

Oddaj komentar