Dnevni počitniški program – novost letošnjih počitnic

Vir: Zveza prijateljev mladine

Zveza prijateljev mladine (ZPM) Maribor ponovno predstavlja pester tedenski program.

Prejšnji teden so na ZPM  z Ninorozino uspešno izpeljali prvo od sedmih delavnic, ki so namenjene mladim od 15. leta dalje, ta teden poteka Poletna šola fotografije, do konca počitnic pa bodo na voljo še dve gledališki delavnici, filmska delavnica, delavnica izdelovanja naravne kozmetike in delavnica šivanja vrečk za večkratno uporabo. Delavnice potekajo v Domu ustvarjalnosti mladih Maribor, od 9.30 do 12.30.

20.–24. 7.
POLETNA ŠOLA FOTOGRAFIJE
Ni težko posneti fotografijo, težje je posneti dobro fotografijo. (Danijel Kodrič, Fotoklub Maribor)

27.–31.7.
IMPRO GLEDALIŠČE
Je oblika gledališča, pri kateri igralci delujejo spontano, brez dramskega teksta ali scenarija. (Banda Ferdamana)

3.–7. 8.
FILMSKI STUDIO
Produkcijska delavnica igranega filma z naslovom ‘Kaj pa tebe žuli?’. Kamera teče! Akcija! (Film Factory)

10.–11. 8.
NARAVNA KOZMETIKA
Kako izdelati milo po hladnem postopku in uporaba slovenskih rastlin v zdravilnih mazilih. (Lizzy naravna kozmetika)

17.–21. 8.
VREČKA SREČKA
Sodeluj v vseslovenski akciji šivanja vrečk za večkratno uporabo za sadje in zelenjavo! (ninarozina)

24.–28. 8., 9.30–12.30
FORUM TEATER
Gledališka tehnika zamenjave vlog pomaga pri razumevanju, kako je biti diskriminiran ali zatiran, nemočen ali osamljen, depresiven ali nesprejet. (Jelena Grobler)

PRILETI NA POHORJE!
Je dnevni počitniški program na Domu Miloša Zidanška na Pohorju in je novost letošnjih počitnic. Namenjen je mladim od 12. do 15. leta starosti in bo potekal od 10. do 14. 8., med 7.45 in 16.15. Mesto zbiranja in povratka je Spodnja postaja Pohorske vzpenjače. Program vključuje naravoslovne in športne vsebine, kot so delavnice v naravi, gradnjo bivaka, orientacijski tek, piknik ob tabornem ognju, pohodništvo, gozdne učne poti, plezanje, lokostrelstvo …

Cena tedenskega programa za mlade s stalnim bivališčem na območju Mestne občine Maribor je 65,00 €, za mlade iz drugih občin pa 85,00 €. Program vključuje program, malico in kosilo. V ceno ni všteta vožnja z gondolo, ki znaša 3,00 € na dan.

Na vse dejavnosti je potrebna predhodna prijava. Prijavnica za Prileti na Pohorje! in vse ostale podrobnosti so objavljene na naši spletni strani.

Oddaj komentar