Divjanje na območju PU Maribor: Voznik ujet pri kar 179 km/h, policisti zasegli tri vozniška dovoljenja

Mariborski prometni policisti so včeraj izvajali poostren nadzor z laserskim merilnikom hitrosti. Primarno so nadzor hitrosti izvajali na mariborskih vpadnicah in pri tem ugotovili kar 81 prekoračitev najvišje dovoljene hitrosti vožnje.

Pri tem so posebej izstopali trije vozniki osebnih avtomobilov, ki so jim policisti na kraju začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Tako je dopoldne na Koroškem mostu v Mariboru, kjer je hitrost s prometnim znakom omejena na 70 km/h, voznik začetnik, 30-letni voznik osebnega avtomobila, vozil s hitrostjo 116 km/h.

Popoldne so policisti izven naselja Maribor, kjer je hitrost s prometnim znakom omejena na 80 km/h, hitrost izmerili 39-letnemu vozniku osebnega avtomobila, ki je vozil s hitrostjo 179 km/h, kar pomeni, da je najvišjo dovoljeno hitrost prekoračil za 99 km/h. Na istem delu regionalne ceste so policisti hitrost izmerili še 43-letnemu vozniku osebnega avtomobila, ki je vozil s hitrostjo 143 km/h.

Zoper vse te voznike, ki so izstopajoče prekoračili najvišjo dovoljeno hitrost vožnje in s tem huje kršili cestno prometne predpise, so bili podani obdolžilni predlogi na sodišče.

“Policisti v nadzoru cestnega prometa kontinuirano izvajamo nadzor hitrosti z merilniki hitrosti, zato ob tem znova pozivamo vse voznike, da spoštujejo cestno prometne predpise ter hitrost vožnje prilagodijo stanju ceste, prometnim razmeram in svojim vozniškim sposobnostim. Prav neprilagojena hitrost vožnje je najpogostejši vzrok prometnih nesreč z najhujšimi posledicami,” so sporočili iz PU Maribor.

V torek zaznali 67 kršitev

Policisti Policijske uprave Maribor so v torek izvajali poostren nadzor cestnega prometa nad ravnanji voznikov, ki zmanjšujejo slušno ali vidno zaznavanje med vožnjo ali zmožnost obvladovanja vozila, vzporedno pa so ugotavljali tudi uporabo varnostnih pasov in ustreznih zadrževalnih sistemov pri prevozih otrok.

V poostrenem nadzoru so ugotovili 67 kršitev ravnanj voznikov, ki zmanjšujejo vidno ali slušno zaznavanje med vožnjo oziroma zmožnost obvladovanja vozila in 70 kršitev neuporabe varnostnih pasov oziroma zadrževalnih sistemov. Zaradi kršitev je bila 135 kršiteljem izrečena predpisana globa, 2 kršitelja pa sta bila opozorjena, zapišejo na PU Maribor.

Oddaj komentar