Delovno srečanje mariborskih poslancev z županom

FOTO: Pixabay

Župan MO Maribor Saša Arsenovič je imel danes delovno srečanje s poslanci 7. volilne enote (»Klub 7«) Lidijo Divjak Mirnik, dr. Francem Trčkom, mag. Andrejem Rajhom in mag. Dejanom Kalohom.

Preostali trije mariborski poslanci (Jurij Lep, Branislav Rajić in Gregor Židan) so se opravičili. Srečanje s poslanci je župan sklical, ker so na MO Maribor zaskrbljeni zaradi odsotnosti za razvoj tega dela države zelo pomembnih investicij v predlogu sprememb proračuna Republike Slovenije za leto 2021 in v predlogu proračuna za leto 2022.

Uvrstitev pomembnih investicij v državni proračun

Vodstvo občine se je s poslanci pogovarjalo o tem, kaj lahko skupaj naredijo, da se ključne občinske in druge investicije, pomembne za mesto in regije, še uvrstijo v državni proračun. Sklep sestanka je bil, da bosta tako vodstvo občine kot vsak poslanec iz te volilne enote naredili vse, da bodo predvsem prednostne investicije občine, kot so Center Rotovž (z Mariborsko knjižnico kot nosilnim programom), Zdravstvena postaja Tezno, zahodna in južna obvoznica ter investicije v športno in izobraževalno infrastrukturo, uvrščeni v državni proračun.

Dogovorili so se tudi, da se bodo pred sprejemanjem sprememb proračuna za leto 2021 in proračuna za leto 2022 še enkrat sestali.

Oddaj komentar