Delovanje Lekarn Maribor v času koronavirusa

Fotografija je simbolična.

V času epidemije koronavirusa in po njej, ko je virus še vedno med nami, so se v Lekarnah Maribor znašli pred številnimi izzivi.

Kot sporočajo, se navajajo na novo realnost, ki pomeni samozaščitno in odgovorno obnašanje na vsakem koraku: “Tudi v Lekarnah Maribor je bilo na začetku epidemije stresno, vendar delo opravljamo odgovorno do uporabnikov, sebe in družbe. Naše lekarne so bile v času epidemije in so tudi sedaj odprte tako v centru mesta kot v ostalih manjših občinah, kjer imamo svoje enote, da lahko lažje in hitreje pridete do nas.”

Izvajajo tudi neprekinjeno 24-urno preskrbo prebivalstva z zdravili. Farmacevtski strokovni delavci v lekarnah so najbolj dostopni zdravstveni strokovnjaki, ki vam pomagajo rešiti veliko težav, povezanih z zdravili, zdravjem in dobrim počutjem. To je v času, ko je zaradi varnosti otežen dostop do drugih zdravstvenih strokovnjakov, še posebej pomembno: “V vseh naših enotah vam izdelamo osebno kartico zdravil, ki vam bo v pomoč, kadarkoli boste potrebovali seznam zdravil, ki jih uporabljate, in njihovo odmerjanje. Z zaščitnimi ukrepi kot so uporaba zaščitnih mask, razkuževanje rok in površin, vzdrževanje medosebne razdalje in steklene pregrade smo poskrbeli za vašo in našo varnost. Če ne morete do nas, obiščite našo spletno lekarno.”

Kot se sporočajo iz Lekarn Maribor sta skrb za zdravje in odgovornost pomembni vrednoti farmacevtskega poklica, ki v tem času dobivata še širšo dimenzijo: “Vsi ju moramo spoštovati, če želimo, da bo širjenje koronavirusa čim prej obvladovano.”

Oddaj komentar