Deček Gal uspešno prestal operacijo v ZDA

Deček Gal Šteflič uspešno prestal operacijo v Ameriki. Foto: osebni arhiv, Nataša Vrbnjak Šteflič

Iz ZDA smo dobili novico, da je deček Gal Šteflič iz Dupleka, za katerega operacijo se je zbiral denar, uspešno prestal operacijo pri dr. Paleyu. Dečkova mama Nataša Šteflič Vrbnjak je sporočila, da Gal lepo okreva.

Dr. Paley je Gala operiral 8. julija 2020, dečkovi mami so dejali, da je bila uspešna. “Dr. Paley je zelo zadovoljen,” nam je sporočila in da je bila operacija opravljena drugače, kot je bilo sprvo načrtovano, ter da ga čaka še ena operacija, ki jo bo prav tako opravil dr. Paley na inštitutu na Floridi.

Gal ima zdaj delovne terapije, “saj se z rokicami uči vse od začetka, sedaj ga hranim in vse mu moram pomagat, ker ne zmore sam,” je še sporočila Galova mama. Pravi, da je iz dneva v dan boljše, da bosta sigurno do konca avgusta še tam, vse informacije pa izvesta sproti.

Poudarila je še, da ju doma čaka še dolga pot, da se bo Gal osamosvojil in da bo spet samostojen. Dogovorjene pa že imata terapije v bolnišnici, prav tako samoplačniške ter terapije v Uri Soča, je zaključila mama, ki upa, da ob povratku v domovino ne bo težav zaradi epidemije.

Oddaj komentar