Danes za mariborske rokometaše prva domača tekma – odprta tudi za navijače

Vir Facebook_Rokometni klub Maribor Branik

Rokometaše mariborskega Branika čaka danes ob 18. uri prva domača tekma v novi sezoni Lige NLB. V dvorano Tabor prihaja novinec v ligi, MRK Ljubljana.

Po dveh gostovanjih na Obali se bo zasedba, ki jo vodi Siniša Markota, prvič predstavila v štajerski prestolnici. Vijoličasti so sezono začeli z zmago proti Izoli in tesnim porazom proti kvalitetnemu Kopru. Tudi v areni Bonifika so bili Mariborčani vse do konca v boju za poln izkupiček, a v odločilnih trenutkih naredili preveč napak.

Priprave na tretji test v novi sezoni so potekale mirno in po ustaljenem ritmu. MRK Ljubljana je ekipa, ki je v zadnjih dveh letih zelo napredovala in se iz tretje lige prebila vse do Lige NLB. Ekipo iz prestolnice vodi Bojan Čotar, ki ga Markota zelo spoštuje.

V soboto nas čaka prva domača tekma v novi sezoni Liga NLB! ? V dvorano Tabor prihaja MRK Ljubljana, hkrati pa se na tribune vračate zvesti navijači. ? Se vidimo v soboto ob 18.00. Gremo Maribor! ?

Gepostet von Rokometni klub Maribor Branik am Donnerstag, 17. September 2020

“Na vsako tekmo se pripravljamo enako. Vsakega nasprotnika spoštujemo in jemljemo skrajno resno. Ljubljana je novinec v ligi, v zadnjih dveh sezonah pa je klubu uspel ogromen napredek, saj so se iz 3. lige prebili v Ligo NLB. Gre za mlado ekipo, ki pa izkušnje črpa iz Mihe Tomšiča. On je tudi vodja ekipe. V prejšnjem krogu so osvojili prvo točko v Ligi NLB, zato bodo v Maribor prišli sproščeni in z željo, da se pokažejo v najboljši luči. Zelo cenim tudi kolega Čotarja, vsi v klubu pa se zavedamo, da nas čaka težka tekma. Samo z maksimalnim pristopom in koncentracijo bomo prišli v položaj, da se bomo ob koncu tekme veselili mi,” o sobotnem testu razmišlja trener Maribora.

Ljubljančani so sezono začeli s porazom proti Gorenju iz Velenja, v prejšnjem krogu pa remizirali z Izolo in se razveselili prve točke med slovensko rokometno elito.

V dvorano Tabor se v soboto vračajo tudi navijači. Tekmo bo lahko s tribun pospremilo 300 rokometnih navdušencev, jasno pa bo treba upoštevati vse predpise za zagotavljanje varnosti (maska, primerna razdalja in razkuževanje rok).

Oddaj komentar