Danes v Mariboru 1. festival mestnega kolesarstva

Vir: Facebook KOLObocija

Na današnji svetovni dan kolesarjev se bo v Mariboru odvijal 1. festival mestnega kolesarstva. 

Ker so kolesarji po naravi iznajdljivi, si bodo svoj praznik letos prvič organizirali kar sami!  Vse skupaj se bo začelo že danes na svetovni dan kolesarstva, ko se bodo “ponosni pedalarji” zbrali ob 17:00 na Kongresnem trgu v svojih najbolj pisanih oblačilih in ekstravagantnih kostumih. Ob 17:30 bodo v Kolesarsko karnevalski karavani napolnili mestne ulice in širili dobro vest o radostih kolesarjenja in prihajajočem festivalu. Pot se bo zaključila na Špici, kjer bomo za vse udeležence v sodelovanju z društvom Focus pripravili še posebno presenečenje!

V nedeljo 9. junija pa se bo na Špici med 14:00 in 20:00 zgodil prvi ljubljanski samoorganizirani festival mestnega kolesarstva KOLObocija.

V programu se bo našlo nekaj za čisto vsakogar, med drugim tudi:

  • Kolesarsko-ustvarjalne delavnice: Naučite se zamenjati zračnico, “spimpajte” si bajk in čelado, spremenite stare vrečke v odštekano pokrivalo za sedež, natisnite svoj kolesarski plakat, itd.
  • Kulturno-kolesarski program: Ulično gledališče “na kolesih”, BMX-arske akrobacije, “kolokviji” s kolesarskimi avanturisti in popotniki, živa glasba in sukanje starih plošč, spretnostni poligon in najpočasnejša kolesarska dirka na svetu
  • Kolesarsko-reciklažni sejem:Kupite, prodajte ali zamenjajte svoja rabljena kolesa in opremo, razstava unikatnih umetniških koles, inovativne reciklirani izdelki slovenskih ustvarjalcev in “kolo sreče”

Ker se vam bo od kolesarjenja in vseh drugih dejavnosti zagotovo zbudil tek, pa bo poskrbljeno tudi za hrano in pijačo, ki bo seveda na kolesih!

Oddaj komentar