Danes razglasitev rezultatov volitev in nagovor novoizvoljenega predsednika NSi

Digitalni kongres NSi, ki so ga v soboto po vsebinskem delu prekinili, bodo danes nadaljevali z razglasitvijo izidov volitev predsednika stranke in članov treh organov, ki so jih izvedli po pošti.

Na tokratnem kongresu je bil edini kandidat za vnovičen predsedniški mandat Matej Tonin. Danes dopoldne se bo sestala volilna komisija in preštela glasovnice, ki so prispele po pošti. Delegati so jih prejeli že prejšnji teden, še pred sobotnim prvim delom digitalnega kongresa, na katerem so se predstavili tudi vsi kandidati za funkcije, oddati pa so jih morali do vključno ponedeljka. Digitalni kongres sicer izvaja BK TV.

Nadaljevanje kongresa po spletu

Izide volitev bodo ob 17. uri razglasili na nadaljevanju kongresa po spletu, ko bo v neposrednem prenosu predsednik volilne komisije Blaž Pavlin razglasil rezultate volitev za funkcijo predsednika NSi, 6 članov izvršilnega odbora, 5 članov nadzornega odbora in 5 članov razsodišča. Po razglasitvi rezultatov pa bo vse nagovoril še novoizvoljeni predsednik NSi.

Svet stranke v novi sestavi se mora sestati v dveh tednih po volilnem kongresu

Svet stranke v novi sestavi se mora sicer po statutu sestati v dveh tednih po volilnem kongresu. Kot so napovedali v stranki, se bo to zgodilo prihodnji teden.

Oddaj komentar