Danes plačajte kavo z verzom

Slika je simbolična; FOTO: www.yourcoffeebreak.co.uk

Danes, ob svetovnem dnevu poezije, si lahko kavo plačate kar z verzom. Tudi v nekaterih kavarnah v Mariboru.

21. marca, ob svetovnem dnevu poezije, pobuda dunajske pražarne Julius Meinl, “Plačaj z verzom“, znova prebuja uveljavljene in priložnostne poete po vsem svetu.

Verz tako za en dan postane valuta za čaj in kavo v 37 državah sveta in v več kot 1400 kavarnah. Tudi v Sloveniji lahko v več kot 60 kavarnah za verz dobite skodelico čaja ali kave. Eden glavnih razlogov za to akcijo je ljudem pokazati, da ima poezija moč, da spreminja naš pogled na svet.

Verz namesto evrov lahko unovčite tudi v Mariboru in sicer, če boste šli na kavo ali čaj v Papagayo Bar, Mojo Kavarno, Kavarno Sova ali v Sašo Skipper Bar.

Potujoča kavarna Plačaj z verzom

V Sloveniji bo letošnje osrednje dogajanje pobude potujoča kavarna Plačaj z verzom. Kavo in čaj vam bodo v verzih postregli trije natakarji: Boštjan Gorenc – Pižama, Luka Korenčič in Andrej Težak – Tešky. Kavo ali čaj bodo stregli v Mariboru, Ljubljani in Piranu. V Mariboru jih lahko ujamete danes med 18.00 in 19.30 v Moji kavarni na Partizanski cesti 2.

Dobrodelna nota

Celotna akcija Plačaj z verzom bo letos tudi dobrodelna. V Juliujs Meinl-u bodo za vsak verz darovali 50 centov za obogatitev knjižnice za slepe in slabovidne Centra Iris.

 

Oddaj komentar