Danes je najhladnejše jutro, v Mariboru namerili minus -19 stopinj

Do vključno četrtka bo predvsem zjutraj zelo mrzlo, tudi čez dan bo temperatura v notranjosti vztrajala pod lediščem, opozarjajo na agenciji, kjer so tako za danes kot za četrtek zaradi mraza razglasili oranžno stopnjo ogroženosti.

Danes bo precej jasno. Na Primorskem bo še pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -8 do -4, na Goriškem in ob morju okoli 2 stopinj.

V Mariboru so to jutro namerili -19 stopinj Celzija, v Celju, Slovenj Gradcu, Ratečah in Kočevju so meteorologi ob 7. uri zabeležili temperaturo -20 stopinj Celzija, še hladneje pa je bilo na Blokah, kjer je bilo kar -27 stopinj Celzija. Najtopleje v državi pa je bilo Kopru (-5 stopinj Celzija) in na letališču Portorož (-6 stopinj Celzija).

V četrtek zjutraj bo še nekaj jasnine, čez dan se bo od juga pooblačilo. Popoldne bo zahod in jug države zajelo rahlo sneženje. Snežilo bo tudi ob morju.

V noči na petek bo na Primorskem sneg prehajal v dež, ponekod bo možna poledica. V petek bo oblačno, na Primorskem bo občasno rahlo deževalo, drugod pa rahlo snežilo. V soboto bo oblačno, na zahodu se bodo še pojavljale manjše padavine.

Dolgoletni nizi uradnih meteoroloških meritev v Sloveniji kažejo, da podobno mrzlo vreme zadnje dni februarja ali prve dni marca, torej na prehodu iz meteorološke zime v meteorološko pomlad, nastopi nekajkrat na stoletje.

 

Oddaj komentar