ČvekiFON, brezplačni klepetalnik, združil starejše

ČvekiFON, ki je zaživel leto dni nazaj, je klepetal več kot 4.900 ur in vzpostavil več kot 125.000 klicev, v mrežo ČvekiFON pa povezal več kot 1.600 starejših – #ostanidoma in pokliči 080 38 07, brezplačni klepetalnik za starejše.

Kot pravi Ninna Kozorog, predsednica Društva Humanitarček in pobudnica projekta
ČvekiFON se je »ČvekiFON izkazal kot zelo pomemben projekt v času epidemije in
tudi ob sproščanju ukrepov čez poletje, Uporabnikom namreč nudi spletanje
prijateljstev in ne samo svetovalne pogovore. “Same izkušnje so tako iz naše strani
kot strani naših uporabnikov pozitivne.”

Uporaba je brezplačna in varna

“Poslanstvo ČvekiFONa še vedno ostaja enako- ČvekiFON smo ustvarili z namenom dolgotrajnega spletanja socialne mreže, zmanjšanja osamljenosti ter povezovanja in številke o uporabi govorijo svoje. Uporaba je brezplačna in varna, z brezplačnim
klicem na 080 38 07, se uporabnik registrira in izvede brezplačni klic, ČvekiFON pa ga poveže z naključnim starejšim. Tako klicatelj kot klicoči ne vidita osebnih telefonskih številk, slednjo si lahko nato izmenjata, v kolikor najdeta skupni interes, s tem pa širimo tudi socialno mrežo posameznikov. ČvekiFON deluje med 8:00 uro zjutraj in 20:00 uro zvečer vse dni v letu,” je povedala Ana Pleško iz Simbioze, vodja projekta ČvekiFON.

“Tudi moški radi klepetamo veste. Res!”

68-letna Ana iz Sladkega Vrha je dejala, da je postala prava klepetulja, saj ji pogovori krajšajo in polepšajo vsakdan. Lojze iz Ljubljane je dodal, da je v takšni situaciji, da nima nikogar, s katerim bi se doma pogovarjal, ostala sta mu le dva kužka.

“Enostavno všeč mi je. Tudi moški radi klepetamo veste. Res!,” je povedal 82-letni Tone iz Maribora. Ljuba iz Ljubljane pa je povedala, da včasih na telefonu preživi tudi več kot dve ure: “Čas mine kot bi trenil. Nikoli pa ne izdajam svojih osebnih podatkov. Sem pa že slišala od drugih, da so preko pogovorov na ČvekiFONU našli »izgubljene« kontakte z daljnimi sorodniki ali prijatelji.”

Gre za dolgoročen projekt

ČvekiFON, ki je zaživel lansko leto, je skupni projekt Simbioze in Humanitarčka v sodelovanju z glavnim telekomunikacijskim partnerjem A1 in ostalimi telekomunikacijskimi ponudniki in danes še vedno deluje – klepetali so več kot 4.900 ur, v mrežo pa povezali več kot 1.600 starejših. Njegovo delovanje je predvideno kot dolgoročen projekt in ni vezano
na čas trajanja pandemije.

Oddaj komentar