Brezplačno parkiranje za najemnike in uporabnike osrednje mestne tržnice

Župan MO Maribor Saša Arsenovič in rektor Univerze v Mariboru prof. dr. Zdravko Kačič sta sklenila dogovor o brezplačni uporabi parkirišča v lasti univerze, ki bo služilo predvsem branjevkam in branjevcem Mariborske tržnice.

“V MO Maribor se zavedamo, da ob določenih terminih obiskovalci mestnega središča težko najdejo parkirne prostore, zato v skladu s cilji določenimi v celostni prometni strategiji o izboljšanju kakovosti življenja in novimi smernicami glede vzpodbujanja souporabe in deljene ekonomije, tudi parkirišče pri občinski stavbi ponujamo prebivalcem okoliških blokov, v času večjih prireditev pa ga brezplačno nudimo tudi ostalim obiskovalcem mesta (npr. Operna noč ipd.). V enaki meri želimo spodbuditi tudi druge institucije v mestu,” so zapisali v sporočilu za javnost.

Parkirišče Univerze v Mariboru bo odprto in brezplačno za uporabnike vsak teden od petka od 18. ure do nedelje do 22. ure.

Tako bodo meščani, ki se ob večjih dogodkih v mestu
(nogometne tekme, gledališke predstave, koncerti, obisk tržnice) srečujejo s pomanjkanjem parkirnih prostorov, lahko brezplačno koristili parkirišče na križišču Smetanove in Prežihove ulice.

Podjetje Mestne nepremičnine, ki ima pod okriljem tudi Mariborske tržnice, je z dogovorom župana in rektorja univerze zadovoljno, saj želijo tako najemnikom prostorov na tržnici kot uporabnikom tržnice zagotoviti karseda dobro izkušnjo.

Novo parkirišče v mestu bo na voljo že ta konec tedna in je od osrednje mestne tržnice oddaljeno zgolj 330 metrov.

Oddaj komentar