Borut Pahor po posvetovanjih določil datum državnozborskih volitev

Predsednik Pahor med nagovorom državljanom. Foto: Nebojša Tejić, STA

Predsednik republike Borut Pahor se je po posvetovanjih z vodji poslanskih skupin odločil, da bo februarja prihodnje leto podpisal akt o razpisu rednih volitev v državni zbor, v katerem bo kot dan glasovanja določil prvi možen datum, 24. april, so sporočili iz urada predsednika.

Iz urada predsednika republike Boruta Pahorja so sporočili, da je predsednik države po današnjih pogovorih z vodji poslanskih skupin LMŠ, DeSUS ter narodnih skupnosti zaključil posvetovanja v državnem zboru, kjer se je v zadnjih dneh ločeno srečal z vodji vseh poslanskih skupin.

V februarju 2022 bo podpisal akt o razpisu rednih volitev v državni zbor

Kot so pojasnili v Pahorjevem uradu, je predsednik republike tokrat že drugič posvetovanja opravil v poslanskih skupinah v državnem zboru. Na ta način se je želel zahvaliti vodjem poslanskih skupin za dosedanje sodelovanje pri oblikovanju predlogov kandidatur, ki jih predsednik republike predlaga v izvolitev državnemu zboru.

Predsednik Pahor se je po posvetovanjih odločil, da bo v februarju 2022 podpisal akt o razpisu rednih volitev v državni zbor, v katerem bo kot dan glasovanja določil prvi možen datum, 24. april 2022.

Oddaj komentar