Bodo danes v DeSUS odločali tudi o usodi Karla Erjavca?

Karl Erjavec Foto: STA

Svet DeSUS bo danes razpravljal o nadaljnjih korakih stranke po neuspeli konstruktivni nezaupnici s kandidaturo predsednika Karla Erjavca za predsednika vlade. Razpravljati pa utegnejo tudi o njegovem položaju v vrhu stranke. Ugibanja o tem je Erjavec, ki pa se je zavil v molk, zadnje dni podkrepil z zaposlitvijo v podjetju Iskratel.

Svet DeSUS bo danes odločal o predlogih izvršnega odbora, ki je 24. februarja razpravljal o nadaljnjem delovanju stranke po neuspešni konstruktivni nezaupnici. Sklenili so, da bodo zmerna opozicija, torej da ne bodo člani KUL in tudi ne bodo podpisali sporazuma o sodelovanju z vlado Janeza Janše.

Razprava o Erjavčevem položaju

Danes pa se bodo, tudi sodeč po medijskem poročanju, težko izognili razpravi o Erjavčevem položaju. Po nekaterih informacijah bi lahko prišlo do pozivov k njegovemu odstopu ali glasovanja o zaupnici. Erjavec na vprašanje STA, ali razmišlja o tem, da bi to sam storil, od ponedeljka ni odgovoril.

Če bo na seji predlog za razširitev dnevnega reda s točko glasovanja o nezaupnici Erjavcu, bo predsednik sveta Anton Urh predlog dal na glasovanje, je Urh povedal za STA.

Erjavec se je zaposlil v telekomunikacijskem podjetju Iskratel

Vprašanja o Erjavčevem morebitnem odhodu je podkrepila njegova zaposlitev v telekomunikacijskem podjetju Iskratel, v katerem bo opravljal naloge pomočnika generalnega direktorja Željka Puljića. Odgovoren bo za širitev in vstop na nove trge.

Če bo Erjavec odšel z vrha DeSUS, bo iz drugih razlogov, ne zato, ker je dobil delo v Iskratelu, pa je v ponedeljek ocenil vodja poslancev DeSUS Franc Jurša.

Že dalj časa je v poslanski skupini napeto

V poslanski skupini je sicer že dalj časa napeto. Nekateri poslanci ne skrivajo kritik na Erjavčev račun in poudarjajo uresničevanje strankinega programa tudi s podporo točkam iz koalicijske pogodbe, ki so jo sopodpisali ob vstopu v Janševo vlado.

Svet DeSUS bo danes odločal tudi o Erjavčevem predlogu, da za novega generalnega sekretarja stranke namesto Lidije Štruc imenujejo Zlatka Ficka.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar