Bo znan mariborski prostovoljec pristal na ulici?

VIR: Facebook

Rok Černic, verjetno najbolj znan mladi prostovoljec iz Maribora, ki je zaslovel s svojimi dražbami dresov mariborskih nogometašev, se je sam znašel v stiski. Zaradi dolgov svojega očeta se bosta z mamo očitno morala izseliti iz stanovanja.

Rok  s svojimi dejanji že nekaj let pomaga tistim, ki so pomoči potrebni. Z dražbo dresov nogometašev NK Maribora, katerega strasten navijač je tudi sam, je zbral že zajetne zneske denarja, ki jih je namenil ljudem, ki to zares potrebujejo. Nazadnje je z večjo akcijo pomagal kriti stroške bivanja 7-letni Lani, ki se je odpravila na operacijo v ZDA. Zdaj se je sam znašel v stiski. Kot je zapisal na svojem Facebook profilu, bosta z mamo zaradi dolgov njegovega očeta, očitno morala “na ulico”.

černic deložacija

Še več, piše, da naj bi stanovanje, njegov dom, prodali na dražbi. “Edino kar imam, so dresi in zbirka,” je na svojem Facebook profilu zapisal Černic.

Njegova objava je doživela množičen odziv. Veliko ljudi  je ponudilo pomoč, med drugim tudi znan mariborski humanitarec Boris Krabonja.

krabonja 1

Za izselitev iz stanovanja imata Rok in njegova mama še mesec dni časa.

Oddaj komentar