Bo Maribor zaradi Olimpijskega festivala evropske mladine dobil posodobljeno Dvorano Tabor in tribuno na igrišču NK Železničar?

Podpis pogodbe za OFEM 2023. Podpisniki: Raffaele Pagnozzi, Spyros Capralos, Aleksander Saša Arsenovič, Bogdan Gabrovec

Narejen je nov korak naprej k organizaciji Olimpijskega festivala evropske mladine 2023 v Mariboru. OFEM, kot se mu na kratko reče, je športni dogodek z 29-letno tradicijo, namenjen mladim športnikom med 14. in 18. letom starosti. Samo tekmovanje je pod okriljem Evropskega olimpijskega komiteja. Ob današnjem podpisu pogodbe pa si Maribor po besedah Tomaža Barade in župana Saša Arsenoviča lahko obeta tudi posodobitve marsikaterega športnega objekta.

Danes so pogodbo o izvedbi Olimpijskega festivala evropske mladine (OFEM) v Mariboru podpisali Saša Arsenovič, župan MO Maribor, Spyros Capralos, predsednik Evropskega olimpijskega komiteja, Raffaele Pagnozzi, generalni sekretar Evropskega olimpijskega komiteja, in Bogdan Gabrovec, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije.

Bodo res obnovljeni športni objekti, med drugim je glavna obnova Dvorane Tabor?

Ob podpisu so bili prisotni tudi drugi gosti, med njimi tudi Tomaž Barada. Ta je povedal, da se bo pred Olimpijskim festivalom evropske mladine obnovilo tudi Dvorano Tabor. Naredilo bodo pa tudi ogrevano atletsko stezo na stadionu. Omenil je še, da ima Maribor kar pet nogometnih igrišč na enem mestu.

Država za financiranje gradnje tribune in ogrevane atletske steze ni dala zagotovila

Dejal je sicer, da od države nimajo zagotovila, da bo sofinancirala ogrevanje atletske steze in gradnjo tribune na nogometnem igrišču NK Železničar. Pripomnil je namreč, da država ni obljubila, zagotovila sredstev za novo tribuno, a da zaenkrat tudi ni rekla “Ne”. A računajo, da sredstva bodo zagotovljena, tudi zaradi tega, ker bo prvič na Ofemu nogomet, in kar ženski nogomet, kar je povedal Bogdan Gabrovec, predsednik OKS. Pri tem pa upa, da bo OFEM 2023 lahko tudi uvod za uvedbo nogometa na olimpijske igre.

Mariborski župan Saša Arsenovič pa je prav tako poudaril, da si Maribor obeta obnove dvorane Tabor, nove tribune na nogometnem igrišču NK Železničar pa tudi, da bodo izkoristili novo brv čez Dravo za oglede veslaških tekomovanj.

Podpis pogodbe:

Oddaj komentar