Bliža se rok za prijavo na študijske izmenjave

Foto: arhiva Lokalec.si
Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je včeraj predstavila podrobnosti študijske izmenjave »Kako v tujino – iz prve roke!« , s katerim so želeli študente seznaniti z možnostmi, ki jih ponuja tujina.

V Študentskem kulturno prireditvenem centru ŠTUK so študentje sovrstnikom predstavili svoje izkušnje s študijske izmenjave, prakse ter prostovoljnega udejstvovanja v tujini. Po podatkih Univerze v Mariboru, se je v študijskem letu 2016/17 na študij v tujino iz Maribora odpravilo okoli 230 študentov, veliko pa si jih izkušnje v tujini nabira preko mednarodnih študentskih organizacij.

“V okviru programa Erasmus+, je 30. marec 2017 skrajni datum za oddajo prijave na študijsko izmenjavo za študijskem letu 2017/18. Prijava se odda na spletni strani Univerze v Mariboru, študenti pa naj bodo posebej pozorni na interne roke, ki so jih za oddajo morebitne dodatne dokumentacije postavile posamezne fakultete,” so sporočili iz ŠOUM-a.

Staša Zabukošek iz oddelka za mednarodno sodelovanje ŠOUM je dejala: »Za mobilnost v tujini pa program Erasmus+ ni edina možnost. Študenti se lahko preko mednarodnih študentskih društev oziroma drugih organizacij odpravijo na razne tečaje, konference, izobraževanja, prakso, prostovoljno delo. Na dogodku bo predstavljeno tudi kako pridobljene izkušnje prenesti v kariero in nadaljnje življenje.«

ŠOUM ter Univerza v Mariboru pozivata študente, da se odločijo za eno izmed možnosti pridobivanja izkušnje v tujini, saj bodo tako še dodatno okrepili svojo znanje ter pridobili potrebno samostojnost za nadaljnje življenje.

 

Najbolj popularne države med mariborskimi študenti ostajajo Španija, Češka, Nemčija in Avstrija

 

Po podatkih mednarodne pisarne Univerze v Mariboru je v program letošnjem študijskem letu v Erasmus+ izmenjavo vključenih okoli 230 študentov iz Univerze v Mariboru. Najbolj popularne države med mariborskimi študenti ostajajo Španija, Češka, Nemčija in Avstrija.

V trenutnem študijskem letu je na Univerzo v Mariboru iz držav Evropske unije na izmenjavi 583študentov, še dodatnih 93 pa izven držav EU.

Oddaj komentar